آمریکا و کشورهای غربی ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را مغایر تعهدات هسته ای ایران نمیدانند و از مشارکت روسیه در این طرح حمایت میکنند
سرگئی کرینکوف، رئیس سازمان انرژی اتمی روسیه (روس اتم) گفته است که کشورش در مورد ساخت واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر در ایران، مذاکراتی با مقامات ایرانی نداشته است.
آقای کرینکوف همچنین گفته است که "از طریق رسانه ها درباره طرح های ایران درباره ساخت دومین واحد نیروگاه اتمی در بوشهر اطلاع یافته است."
او تاکید کرد که شرکت روس اتم همیشه و همه جا تحت یک قاعده عمل می کند و آن هم مطابقت با حقوق بین الملل، قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی و ملزومات مربوط به عدم تکثیر سلاح های هسته ای است.
چندی پیش خبرگزاری های ایران به نقل از فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نوشتند که این کشور در سال آینده (۱۳۹۲) عملیات احداث یک نیروگاه اتمی دیگر در استان بوشهر را آغاز خواهد کرد.
در همین حال یک منبع سازمان انرژی اتمی روسیه احتمال مذاکره این کشور با ایران در صورت عملی شدن این پروژه را رد نکرده است.
به گفته این منبع روسی "نیروگاه بوشهر هرگز هدف تحریم های بین المللی نبوده و هر موضوعی در این باره قابل بحث است."
اما این منبع در عین حال تاکید کرد که چنین پیشنهاد احتمالی باید با در نظر گرفتن تمامی قوانین بین المللی به اجرا درآید.
شرکت روسی اتم استروی اکسپورت، پیمانکار احداث نیروگاه اتمی بوشهر در ایران است.
سابقه برنامه ساخت نیروگاه بوشهر به سال ۱۹۷۵ و زمانی می رسد که ایران به دلیل گسترش مصرف داخلی، به خصوص توسط واحدهای تولیدی، با کمبود برق مواجه بود.
پس از انقلاب سال ۱۹۷۹، این طرح کنار گذاشته شد و قراردادهای آن عمدتا به ابتکار جمهوری اسلامی لغو شد.
از اوایل دهه ۱۹۹۰، جمهوری اسلامی بار دیگر در صدد احیای طرح نیروگاه اتمی بوشهر برآمد و در سال ۱۹۹۲، تفاهم نامه اولیه و در سال ۱۹۹۵، قرارداد نهایی ساخت نیروگاه با طرف روسی امضا شد.
آمریکا و کشورهای غربی ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را مغایر تعهدات هسته ای ایران نمیدانند و از مشارکت روسیه در این طرح حمایت میکنند.